Svet
50 ogledov

Elitni seks zaprt za javnost

Nebojša Perunović Pixell
Sojenje v primeru hrvaške elitne prostitucije. Med zaslišanimi naj bi bili tudi ministri, župani in športniki.

Okoli devete ure se je v Zagrebu začelo sojenje v primeru elitne prostitucije, ki je pretreslo hrvaško javno življenje. Na sodišče sta po pisanju hrvaških medijev v spremstvu odvetnikov prišla fizioterapevt Nebojša Perunović, ki ga obtožnica bremeni organiziranja prostitucije, in Sara Sikirič, ki ji očitajo nabiranje "zvezdnic" in lepih deklet, ki so želele postati prostitutke. Obtoženo študentko brani najbolj znana hrvaška odvetnica Jadranka Sloković, ki se bo vključila tudi v obrambo nekdanjega hrvaškega premierja Iva Sanaderja.

Sojenje, v katerem naj bi se med pričami po besedah odvetnikov znašli celo nekateri vladni ministri, župani, športniki in druge ugledne osebe, bo zaprto za javnost. Sodnik Dario Lokas je namreč odobril zahtevo odvetnice Slokovićeve, da se zaščiti ugled in interes obtožencev in prič, saj se bodo v postopku ugotavljala dejstva, ki zadevajo njihovo osebno, družinsko in poklicno življenje. "Družinsko in poklicno življenje ljudi, ki so bili v zadnjih dneh omenjani in diskreditirani v medijih, je ogroženo," je utemeljila.

Prva obravnava septembra

Perunovićev odvetnik Draško Šoč je zahteval preložitev razprave do septembra. "Tri dni nazaj smo dobili obtožni predlog in nismo imeli dovolj časa za preučitev dokumentacije," je pojasnil. "Poleg tega je zdravstveno stanje mojega klienta slabo, trenutno je v zaporniški bolnišnici, včeraj in predvčerajšnjim pa je bil na specialističnih pregledih." Napovedal je, da bo na zaslišanje pozval okoli 30 prič, med njimi večinoma znane osebe. Perunovič je sicer na sodišče prišel precej ležerno, na sebi je imel običajno majico, trenirko in japonke. Sodnik je ugodil tudi zahtevi njegovega odvetnika.

Prijetje Perunovića in dveh mlajših deklet, ki naj bi sodelovali pri organiziranju prostitucije, je bilo zaključno dejanje dalj časa trajajoče policijske akcije, s katero so želeli razbiti verigo elitne prostitucije na Hrvaškem. S Perunovićem so mediji povezali tudi Slovenko Simono Šrajn, ki je bila poročena s tamkajšnjim plejbojem Antejem Gotovcem, in Isabello Kim Popović, hčerko hrvaškega pevca Daniela Popovića.

Komentarjev 4
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 22:14 22.julij 2011.

    Pri nas je že elitna prostitucija,saj nas vlada jebe že 3 leta!

  • albert 15:23 22.julij 2011.

    Mislil sem na to,da se v naši brezmadežni deželi kaj takega ne more zgoditi!

  • jst 14:24 22.julij 2011.

    Kaj da se pri nas nebi zgodilo? prostitucija ali da to pride v javnost.