Svet
210 ogledov

Elizejske poljane pod zemljo

Elizejske poljane Francija Pariz kmetje
1/11
Žurnal24 main
Francoski kmetje so slavno alejo Elizejske poljane spremenili v veliko kmetijo.

Ena glavnih prometnih cest v Parizu, Elizejske poljane ali francosko Champs-Elysees, je pokrita z zemljo in travo. Za to so krivi mladi francoski kmetje, ki želijo na poseben način poudariti svoje finančne težave, ki jih imajo zaradi vse nižjih cen poljedelskih pridelkov.

Aleja je dolga 2 km in poteka med trgoma Place de la Concorde ter Place Charles de Gaulle, kjer se nahaja Slavolok zmage.

Čez noč so na alejo prepeljali različne rastline, drevesa in rože, avenija pa je postala dolga zelena pista. Na alejo sredi francoske prestolnice so prepeljali okoli 8 tisoč manjših parcel.

Danes in jutri pričakujejo več kot milijon obiskovalcev, ki bodo zemljo ali rastline lahko tudi kupili.

Dogodek, ki je stal dobre štiri milijone evrov, je organizirala zveza mladih francoskih kmetov. 55 tisoč članov, ki niso starejši od 35 let, želi navdušiti javnost (in vlado) s pridelki, ki se jih da na mizo in obenem prikazati, koliko truda je za to potrebnega.

Fotografije si lahko pogledate v zavihku galerija.

"Gre za vzpostavitev stika z javnostjo, da jim pokažemo, kaj je naš poklic in kaj si od njega želijo," je povedal predsednik zveze William Villeneuve. "Ali želijo najcenejši izdelek na svetu ali želijo izdelke, ki bo pošteno plačal proizvajalca?, še pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.