Svet
1779 ogledov

To je naredil Elon Musk, ko je spoznal, da ima Facebook profil

Elon Musk
Elon Musk je šele v petek spoznal, da ima njegovo podjetje Facebook račun. Reakcija je bila nagla.

Ustanovitelj podejij Tesla in SpaceX se je pridružil gibanju #DeleteFacebook, ki uporabnike največjega družbenega omrežja na svetu poziva k ukinjanju računov zaradi razkritih zlorab osebnih podatkov. 

Elon Musk pa se je v petek najprej zapletel na Twitterju, potem ko je na poziv ustanovitelja WhatsAppa Briana Actona ščebetnil: "Kaj je sploh to, Facebook?"

A ga je sledilec spomnil, da ima tudi njegovo podjetje za vesoljska plovila svoj profili. "Izbrišite, če ste mož."

"Sploh nisem vedel, da obstaja. Se bo zgodilo," je odgovoril Musk in čez nekaj minut je uradni profil SpaceX že mrknil. Enako se je zgodilo tudi s profilom Tesle. "Saj tako ali tako izgleda pusto," je rokohitrsko odločitev z zapisom na Twitterju pospremil Musk. 

V enem tednu izginilo za Slovenijo denarja!

Še bolj kot odločitev Muska, ki je z ustanoviteljem Facebooka Markom Zuckerbergom v preteklosti že večkrat prišel navzkriž zaradi stališč glede tehnologij prihodnosti, recimo umetne inteligence, pa mora Zuckerberga skrbeti dogajanje na trgu.

Po objavi, da je Facebook nehote omogočil podjetju Cambridge Analitica dostop do podatkov kar 50 milijonom uporabnikov in da je britansko podjetje s temi podatki za morda odločilno vplivalo na zmago takratnega ameriškega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, so delnice Facebooka v zadnjem tednu stmoglavile. V enem tednu je v zrak izpuhtelo kar 46 milijard evrov tržne vrednosti podjetja. To je približno toliko, kot znaša letni BDP celotnega gospodarstva Slovenije!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • miki1234 14:08 26.marec 2018.

    facebook = orodje za masovno pranje mozga

  • Albatroz 13:11 26.marec 2018.

    socialna omrežja imajo samo tisti ki jim ženske ne pustijo v gostilno da bi se tam dobli na kakem pivi z kolegi.