Svet
5 ogledov

Empire State Building na muhi Al Kaide

Empire State Buidling, simbol New Yorka, se je znašel na seznamu teroristov. Žurnal24 main
Pri neki Pakistanki so odkrili dokumente, ki kažejo, da je prijeta načrtovala napade na simbolne točke v New Yorku, med njimi tudi na Brooklynski most in znani Empire State Building.

Ameriške obveščevalne službe so se po naključju dokopale do načrtov za teroristični napad na dva izmed najbolj znamenitih objektov v Velikem jabolku – Empire State Building in Brooklynski most.

V ZDA po izobrazbo, v Afganistan po vero
Omenjene dokumente, ki nakazujejo na možnost terorističnega napada, je policija našla pri neki Pakistanki, ki so jo ameriški vojaki aretirali v Afganistanu zaradi domnevnega sodelovanja s teroristično celico Al Kaide. 36-letna Pakistanka je celo dalj časa obiskovala Univerzo v Massachusettsu v ZDA, kjer je tudi diplomirala, nato pa se je odpravila v Afganistan. Ob njeni aretaciji je prišlo tudi do incidenta, saj se je upirala in pri tem celo ustrelila ameriškega vojaka, ki jo je k sreči odnesel brez večjih poškodb.

Je Pakistanka delovala sama?
Policija je pojasnila, da je iz zaseženih dokumentov jasno razvidno, da bi šlo za napad s tako imenovano "umazano bombo", kar bi zagotovo povzročilo številne žrtve, vendar pa je vprašljivo, če bi Pakistanka lahko načrtovani napad izpeljala sama, zaradi česar so oblasti že razširile preiskavo tudi na njene morebitne sodelavce.

Če ji dokažejo snovanje terorističnega napada, ji grozi do 20 let zaporne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.