Svet
15 ogledov

Ena razlaga za dve skrivnosti

Za pogin ptic naj bi bili krivi vojni plini usmrčenega iraškega predsednika Sada Žurnal24 main
Pogin več tisoč ptic v ZDA je dobil novo "logično" razlago. Ubili naj bi jih iz Iraka pripeljani vojaški plini, za vse pa naj bi vedel pred novim letom umorjeni ameriški vojaški strokovnjak John P. Wheeler.

Pet tisoč kosov, ki so pred novim letom poginili v ameriški zvezni državi Arkansas, še naprej buri domišljijo teoretikov zarote. Nekateri so bili doslej prepričani, da jih je z neba sklatil poizkus znotraj vojaškega programa za raziskavo ionosfere HAARP. Drugi so menili, da so jih pobili preizkusi na drugem največjem pospeševalniku delcev Fermilab, tretji, da gre za božje opozorilo.

Na veterinarski upravi so nam povedali, da so bili danes obveščeni o množičnem poginu ptic pri Ptuju. Izkazalo se je, da je šlo le za pogin dveh labodov, od katerih je eden poginil že pred časom. Ptici bodo testirali za ptičjo gripo, ki pa je v Evropi že dlje časa ni, so nam povedali na upravi.

Zdaj je prišla še četrta "logična" razlaga, ki se že virusno širi po spletu. Ptice naj bi pobil vojaški plin, ki so ga iz iraških skladišč pripeljali v Arkansas. Pri natovarjanju za prevoz v Afganistan se je zgodila manjša nesreča, nekaj plina je ušlo, ptiči pa so bili kolateralna škoda. Teorija bi tudi pojasnila, zakaj je v bližini strmoglavljenih ptic poginilo več deset tisoč rib.

Umrl, ker je vedel preveč
Ta teorija pa pojasni tudi drugo veliko skrivnost, ki je ZDA pretresla v zadnjih izdihljajih leta 2010. Na odpadu v zvezni državi Delaware so našli truplo uglednega vojaškega strokovnjaka Johna P. Wheelerja. Ker je bil tudi strokovnjak za vojne pline, naj bi želel preprečiti uporabo nečloveškega vojnega plina v Afganistanu. Zato so ga ubili, trdijo teoretiki zarote.

"Do poginov prihaja nenehno. Tokrat so mediji zaradi obširnosti pogina ptic v Ameriki dogodke povezali med seboj in zadevo malo napihnili," nam je glede množičnega pogina živali po svetu nedavno povedal biolog in varstveni ornitolog Tomaž Jančar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.