Svet
14 ogledov

Enajst tisoč evrov odškodnine za nesrečo

Potapljajoča se Costa Concordia 21. januarja 2012 Reuters
Hrvaški potniki, ki so preživeli nesrečo Coste Concordie pred nekaj meseci, so prejeli odškodnino. Podjetje Costa Cruises je vsakemu namenilo 11 tisoč evrov.

Petčlanska družina iz Medžimurja, ki je preživela nesrečo Coste Concordie, je od Coste Cruises že prejela odškodnino, vsak po enajst tisoč evrov.

Kot so povedali, so odškodnino sprejeli brez težav, saj jim nesreča ni pustila nikakršnih posledic in komaj čakajo, da gredo na novo križarjenje.

Naj vas spomnimo

Nesreča se je zgodila v noči na 13. januar, ko je ladja nasedla ob toskanski obali. Umrlo je 32 potnikov in članov posadke, doslej so jih uspeli identificirati 30, dva še vedno pogrešajo.

Kapitan Coste Concordie Francesco Schettino, ki so ga prijeli dan po nesreči je še vedno v hišnem priporu. Obtožen je nenaklepnega uboja, povzročitve brodoloma in ker je zapustil ladjo, preden so evakuirali približno 4200 potnikov in članov posadke. Za to mu grozi skupno 15 let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.