Svet
3 ogledov

Enajstletnega dečka zapirala v klet

Zloraba Shutterstock
Očim in mama sta dečka eno leto zapirala v klet. Jesti ni smel, spal je na plesnivi vzmetnici. Policijo so poklicali njegovi učitelji.

Par iz Velike Britanije je leto dni v klet zaklepal svojega 11-letnega sina. Živel je v suženjskih razmerah. Namesto na stranišču je moral veliko in malo potrebo opravljati v vedro. Spal je na plesnivi vzmetnici, za silo pa se je lahko v mrzlih nočeh pokril s staro spalno vrečo. V kleti ni bilo ne gretja ne luči.

Posumili so v šoli

Celotno zgodbo so medijem izdali socialni delavci. Muk in trpljenja pa so ga rešili učitelji, ki so prvi opazili, da je z dečkom nekaj narobe. Bil je namreč neprestano lačen. Šola je primer prijavila policiji, ki je takoj ukrepala. Odkrili so grozljive podrobnosti. Zdravniki so dečka pregledali in ugotovili, da je podhranjen ter trpi za anemijo. Eno leto v kleti mu bo po mnenju zdravnikov zagotovo pustilo posledice. Trenutno je v rejništvu, piše BBC.

Priznala zlorabe

Dečkova mati in njegov čim sta zlorabo priznala. Obsodili so ju na dve leti zapora. Po aretaciji sta povedala, da sta ga v klet zaklepala, ko je 11-letnik izpraznil hladilnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.