Svet
3 ogledov

Enajstletnik brez karte odletel v Rim

Letalo Shutterstock
Veliko Britanijo pretresa pobeg mladeniča, ki se je prikradel na letalo in brez vozovnice in dokumentov odletel v Rim. Osebje svari, da ni razloga za paniko, saj je deček šel skozi vse varnostne preglede.

Svoje popotovanje je 11-letni Liam začel v nakupovalnem centru v Manchestru, kjer je pobegnil mami in se odpravil do skoraj pet kilometrov oddaljenega letališča.

Policija domneva, da se je tam priključil neki družini in mu je v njenem spremstvu uspelo priti do prvega terminala, kjer so ga pregledali varnostniki, ki pa niso opazili, da nima osebnih dokumentov in letalske karte, poroča Daily Mail.

Pred vkrcanjem na letalo so ga pregledali še štirikrat, nihče pa ni opazil ničesar sumljivega. Liam se ni zdel sumljiv niti letalski družbi, ki mu je, čeprav ni imel karte, dovolila vkrcanje, osebje pa niti po preštetju potnikov ni ugotovilo, da je eden preveč.

Ugotovili sredi leta

Slepega potnika so sredi leta v Rim razkrinkali potniki, pilot pa je o tem obvestil letališče, ki je nato obvestilo Liamovo mamo.

Liam se je še isti večer z letalom vrnil v Veliko Britanijo, več zaposlenih na letališču pa so do razjasnitve okoliščin suspendirali.

Komentarjev 1