Svet
9 ogledov

Enemu bodo sodili kot mladolentemu

Indija posilstvo EPA
Indijsko sodišče je danes odločilo, da bodo mladoletniku sodili le za posilstvo ne pa tudi za umor. Grozi mu kazen do največ tri leta zapora.

Medtem ko preostalim obtožencem grozi, da jih bodo obesili, če bodo spoznani za krive posilstva in umora, je najvišja kazen za mladoletnike tri leta zapora za mlade prestopnike.

Predsednik sredinske indijske stranke Janata Subramanian Swamy je sicer prejšnji teden vložil peticijo, s katero je pozval sodnike, naj na obtožencu izvedejo preiskave kosti, da se ugotovi, ali so njegove trditve, da je star manj kot 18 let, resnične.

A odvetnik obtoženca Ishkaran Bhandari je dejal, da so popolnoma zadovoljive šolske kartoteke njegove stranke, ki da dokazujejo, da je mladoletnik star 17 let.

"Samo če ni zadovoljno s šolskimi kartotekami, lahko sodišče zahteva preiskave kosti. V tem primeru pa se je sodnik odločil za kartoteke," je dejal odvetnik obtoženca.

Starši žrtve želijo, da vsem sodijo enako

Mladoletnik je sodeloval v posilstvu 23-letne študentke, ki je med napadom na avtobusu utrpela hude notranje poškodbe. Umrla je 13 dni po napadu, potem ko jo je indijska vlada premestila v singapursko bolnišnico, da bi se ji rešilo življenje.

Starši žrtve so sicer med tistimi, ki zahtevajo, da se mladoletniku sodi skupaj z ostalimi obtoženci. "Če je kdo zmožen zagrešiti tako ostuden zločin, potem se ga ne sme dojemati kot mladoletnika. Morajo ga obesiti," je za povedala mati žrtve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.