Svet
7 ogledov

Eni na rogljičke, drugi po "batine"

Množica demonstrantov je že zjutraj prek pročelja razgrnila transparent z napiso Žurnal24 main
Ljudje so padali po tleh, starejši meščani so hlastali za zrakom, policisti specialci so tepli protestnike. Vse to se je dogajalo ob odprtju novega trgovskega centa v Zagrebu.

Zagreb so zjutraj znova zajeli protesti. Tokrat so se skupine Hrvatov, ki nasprotujejo vladi, združile s tistimi, ki so proti odprtju novega trgovskega centra v prestolnici. Na dan otvoritve je tako pred stekleno stavbo vladala nepregledna gneča. Na eni strani se je zbrala kar 30 metrov dolga vrsta ljudi, ki so si obetali  poceni nakup, brezplačno kavo in rogljiček, na drugi pa več sto razjarjenih protestnikov. Slednji so najprej zaprli dostop do garaž, pozneje pa so poskušali vdreti v trgovski center. Za nekaj časa so jih ustavili policisti, ki v popolni opremi, s ščiti in neprebojnimi jopiči, še vedno varujejo stavbo.

Po poročanju hrvaških medijev so posamezni protestniki našli v stavbo skozi stranski vhod. Prišlo je do prerivanja s policisti. Po poročanju spletnega portala index.hr naj bi možje v modrem zaradi določenega transparenta pričeli udrihati po protestnikih, vnel se je vsesplošni pretep in prerivanje. Vse se je preselilo tudi na množico pred vhodom. Ljudje so padali po tleh, starejšim je zmanjkalo zraka, nekateri so potrebovali tudi zdravniško pomoč. Vse je trajalo dobro uro, nakar so okrepljene policijske sile obvladale situacijo, protestniki pa so se razšli.

Množica demonstrantov je sicer že zjutraj prek pročelja razgrnila transparent z napisom "Totalna prevara“, med zapisanimi gesli pa so izstopali "Republic of coruptia“ in "100-odstotno ponižanje“.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.