Svet
1 ogledov

Eno hčerko pazila, drugo pretepla do smrti

Oblačila si izposodite, saj jih bo vaš otrok hitro prerasel. (Foto: Shutterstock Žurnal24 main
Par iz Velike Britanije je poskušal zavesti inšpektorje pri identificiranju ene od hčerk ter prikriti kruto ter počasno umiranje druge hčerke. Zdaj ju bo le doletela kazen.

Mohammed in Nafisa Karolia sta imela dvojčici. Za eno sta skrbno skrbela, drugo sta neusmiljeno pretepala. Ko so ju obiskali inšpektorji, sta večkrat pokazala le eno od hčerk, češ da je druga pri sorodnikih. K zdravniku je nista peljala, kar sta utemeljila s pojasnilom, da ima zobobol. Dva tedna pred smrtjo ene od dvojčic ju je nenapovedano obiskala ena od zdravnic, ki ni videla nobene od deklic. Socialna delavka je kasneje ugotovila, da sta starša zavajala vse pristojne, ker so se prvotni podatki in kasnejši podatki o teži in višini preveč razlikovali. A ko so začeli preiskavo, je bilo že prepozno. Deklico so našli in odpeljali v bolnišnico, ko je imela več hudih poškodb, na koncu pa jo je pokopala pljučnica.

Pokojna dvojčica je leta 2009 umrla zaradi pljučnice. Ugotovili so, da je imela zlomljena rebra, nogo, roko in poškodovane možgane. Živela je le sedem mesecev. Staršema so kmalu začeli soditi, proces pa se bliža koncu. Spoznali so ju za krive, le višina kazni še ni znana. Trenutno sta v priporu. Inšpektor Pete Brome je o njiju dejal: "Nikoli nista pokazala niti kančka obžalovanja. Pokazala sta le zadrego, ker sta se znašla v takšnem položaju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.