Svet
14 ogledov

Enoletnega sina našla s kačo v ustih

Žurnal24 main
Mamo trinajstmesečnega Imada Aleeyana je skoraj kap, ko je videla, kako iz njegovih ust miga kača.

"Pripravljala sem mleko in ko sem preverila, kaj dela sin, sem videla v njegovih ustih kačo," je dejala Imadova mati Ghadir iz izraelskega mesta Shefa´Amr.

"Začela sem kričati. Nisem mogla verjeti svojim očem," je povedala za francosko tiskovno agencijo AFP, poroča The Telegraph. "Od strahu sem skoraj umrla."

S svojim kričanjem je prestrašila tudi ostale člane družine in sosede, ki so takoj prišli pogledat, kaj se dogaja. "Prišli smo in našli otroka s kačo v ustih in videli, kako jo grize. Zelo je bilo grozno," je dejal dečkov stric Yasmin Shahin.

Kača dečka ni poškodovala

30 centimetrov dolgo kačo je iz dečkovih ust potegnil bližnji sosed, ki je nato kačo tudi ubil. "Ko mu je kačo potegnil iz ust, je Imad začel jokati," je dejala njegova mati in dodala, da je bila kačja glava zelo poškodovana.

Dečka so takoj peljali v bolnišnico. Deček na srečo ni utrpel nobene poškodbe, prav tako ne nobenega ugriza. Je pa pri tem imel veliko srečo, da se je to zgodilo pozimi, saj, kot je dejal tamkajšnji zdravnik, takšne kače izločajo manj strupa.

Strokovnjak za kače Boaz Shacham je na podlagi fotografij ocenil, da je šlo v tem primeru za kačo hemorrhois nummifer, ki lahko v dolžino zraste tudi 91 centimetrov. "Dečka po vsej verjetnosti ni pičila zaradi mraza," je dejal. "V zimskem času niso preveč aktivne."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.