Svet
7 ogledov

Erdoğan bo napadel brloge sovražnikov

Tayyip Erdogan Reuters
Turški premier Recep Tayyip Erdoğan je razglasil zmago svoje Stranke za pravičnost in razvoj (AKP) ter napovedal maščevanje svojim nasprotnikom.

Po skoraj vseh preštetih glasovih je na volitvah, ki so bile nekakšen referendum o vladi Tayyipa Erdoğana, je AKP dobil 45 odstotkov vseh glasov, glavna opozicijska Republikanska ljudska stranka (CHP) pa 28,5 odstotka.

Erdoğan je v govoru pred privrženci v Ankari je opozoril svoje nasprotnike, da bodo "plačali", ker so se zarotili proti njemu. Ob tem je ponovno zagrozil nekdanjemu zavezniku, muslimanskemu pridigarju Fethullahu Gülenu, ki naj bi s svojim vplivom na turško policijo in pravosodje stal za protikorupcijsko preiskavo, ki jo je Erdoğan označil za poskus državnega udara.

"Vstopili bomo v njihove brloge in plačali bodo," je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP posvaril turški premier.

"Demokracija je zmagala, svobodna volja je zmagala," je še dejal Erdoğan. "Ljudje so jim prisolili pravo otomansko zaušnico," je opoziciji sporočil turški premier, ki vlado vodi že več kot deset let.

Največji stranki sta v prestolnici dosegli izenačen rezultat, medtem ko je v Istanbulu, kot kaže, zmagal AKP. CHP trdi, da so se v nekaterih občinah pri glasovanju dogajale nepravilnosti.

Komentarjev 1
  • maresem 09:37 31.marec 2014.

    Eh, turčini, še jokali boste pod Erdoganovim bičem... prav vam je.