Svet
8 ogledov

Erdogan žolčno zapustil Davos

Po današnjem besednem dvoboju med predstavnikoma Turčije in Izraela bodo odnosi Žurnal24 main
Turški predsednik vlade Tayyip Erdogan je na vrhu državnikov v švicarskem Davosu ostro kritiziral izraelsko politiko do Gaze, nato pa v izbruhu jeze odkorakal z zasedanja.

Erdogan se je pred očmi generalnega sekretarja ZN Ban Ki Muna in druge svetovne elite spustil v besedni dvoboj z izraelskim predsednikom Šimonom Perezom. Očital mu je, da Izraelci v Gazi pobijajo ljudi, Perez pa mu je odvrnil, da bi Turčija, ki je sicer ena redkih muslimanskih držav s političnimi stiki z Izraelom, storila isto, če bi na Carigrad priletele rakete.

Ko se je Erdogan pripravljal na odgovor, mu je moderator vzel besedo, kar je Turka popolnoma razburilo. Ne vem, če bom še kdaj prišel v Davos, saj mi ne pustite do besede, je zavpil in odkorakal z vrha.

Perez je prisotnim pojasnjeval, da je Izrael moral napasti Gazo zaradi raket, ki so od tam letele na judovsko državo. "Tragedija za Gazo ni Izrael, temveč Hamas, ki je tam ustvaril nevarno diktaturo, je dejal Peres."

V tritedenskem napadu izraelske vojske je umrlo 1.300 Palestincev in 14 Izraelcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.