Svet
4 ogledov

ETA spet udarila v Španiji

ETA je z bombnim napadom razburkala špansko predvolilno kampanjo. Žurnal24 main
Španija je vnovič doživela bombni napad ETE, ki pa k sreči ni zahteval žrtev.

Dan po začetku predvolilne kampanje v Španiji, v času katere velja najvišja stopnje pripravljenosti na teroristične napade, je Baskovska separatistična organizacija ETA z bombnim napadom vnovič opozorila nase. Eksplozija bombe se je pripetila pod vznožjem nekega televizijskega oddajnika v Baskiji. Pripadniki ETE so sicer po telefonu obvestili policijo o kraju namestitve bombe ter zraven izdali uro, ko naj bi eksplozivno telo razneslo. Na omenjeno mesto je nemudoma prispela pirotehnična ekipa, da bi jo razstavila. Še preden jim je to uspelo, je bomba eksplodirala, a ni povzročila nobenih smrtnih žrtev.

Po mnenju strokovnjakov je bila bomba nastavljeno tako, da bi eksplodirala med razstavljanjem in povzročila žrtve. Napad je že obsodil španski notranji minister Alfredo Perez Rubalcaba in odgovornim za napad zapretil s kaznijo.

Po uradnih podatkih naj bi bomba vsebovala tri do štiri kilograme razstreliva, smrtnih žrtev pa ni povzročila zato, ker so njeno razstrelitev zaupali daljinsko vodenemu robotu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.