Svet
17 ogledov

Etiopija: pet turistov ubitih, štirje ugrabljeni

Karavana s tovori soli v pokrajini Afar na severu Etiopije. EPA
Na severovzhodu Etiopije, v regiji Afar, so neznanci ubili pet tujih turistov. Ubiti naj bi bili dva Nemca, dva Madžara ter Avstrijec.

Poleg petih mrtvih sta bila po zadnjih podatkih ranjena dva tuja turista, Italijan in Madžar, ki so ju etiopske vladne sile prepeljale v bolnišnico, štiri – po dva Nemca in Etiopijca – pa so ugrabili.

Turisti so potovali v skupini, ko so jih neznanci v noči na torek v bližini eritrejske meje napadli. Po nekaterih podatkih naj bi bilo v skupini osem turistov, z avstrijskega zunanjega ministrstva pa so sporočili, da naj bi bili napadeni dve skupini z do 22 turisti, vendar te številke niso potrjene.

Tiskovni predstavnik etiopske vlade je za nemško tiskovno agencijo dpa dejal, da naj bi bili napadalci razbojniki, ki jih uri eritrejska vlada. Druge podrobnosti o napadu še niso znane.

Eritreja je trditve etiopske vlade zanikala in jih označila za "popolno laž". "To je postal modus operandi etiopske vlade, da za vse, kar se zgodi v Etiopiji, okrivi Eritrejo," je dejal predstavnik Asmare pri Afriški uniji Girma Asmeron. "Eritreja ni nikoli podpirala in nikoli ne bo podpirala takšnih incidentov," je pristavil.

Puščavska regija Afar sicer velja za precej negostoljubno območje, polno slanih jezer in manjših vulkanov, pa tudi za enega najbolj vročih krajev na Zemlji. Leta 2004 je tam izginil francoski turist, leta 2007 pa so uporniki ugrabili skupino evropskih turistov, ki so jih kasneje izpustili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.