Svet
1 ogledov

Etnična delitev odpade

Hashim_Thaci_kosovo_afp_1811 Žurnal24 main
Kosovski premier Hashim Thaci odločno zavrača etnično razdelitev Kosova. Predlog srbskega ministra za Kosovo Slobodana Samardžića se mu zdi nesprejemljiv.

Ozemeljska celovitost Kosova je nedotakljiva in nedeljiva, je povedal Hashim Thaci. Poudaril je tudi, da je Kosovo "priznana država, kjer o vseh vprašanjih odločajo kosovske institucije v sodelovanju z mednarodno skupnostjo". V kratkem pričakujejo tudi priznanje kosovske neodvisnosti s strani sosede Makedonije.

Srbski minister za Kosovo Slobodan Samardžić je misiji ZN na Kosovu (Unmik) predlagal etnično delitev Kosova na srbski in albanski del. Z njegovim predlogom se strinjajo tudi kosovski Srbi, ki od Beograda zahtevajo prekinitev diplomatskih odnosov z Albanijo. Na zborovanju, ki so ga poimenovali Stop terorju, ne Natovi neodvisni državi Kosovo, so pozvali tudi k bojkotu slovenskih in hrvaških izdelkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.