Svet
9 ogledov

Evakuacija 40 tisoč turistov iz Acapulca

Evakuacija Acapulca
1/7
Reuters/EPA
Na tisoče turistov čaka, da jih prepeljejo iz znanega turističnega letovišča Acapulco. Mesto so po tropski nevihti zajele hude poplave.

Okoli 2.700 turistov je že zapustilo mehiško letovišče Acapulco, kjer so ostali ujeti, potem ko so zaradi deževja, ki ga je prinesla tropska nevihta Manuel, mesto zajele poplave. Potem ko je drugi del Mehike, vzhodno obalo, v zadnjih dneh prizadela še tropska nevihta Ingrid, v državi še vedno narašča število žrtev.

Tudi z vojškimi letali

Kot je sporočil mehiški minister za promet Gerardo Ruiz Esparza, so turisti letovišče do torka zvečer zapustili s 26 letali – v prestolnico Ciudad de México so jih prepeljali na krovu tako vojaških kot potniških letal, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po ocenah oblasti je v Acapulcu obtičalo okoli 40 tisoč turistov, večinoma iz prestolnice. Veliko ljudi je namreč podaljšan konec tedna ob mehiškem dnevu neodvisnosti izkoristilo za krajši dopust.

Odrezani od sveta

A mesto v zvezni državi Guerrero na jugozahodu države je v torek ostalo v pretežni meri odrezano od sveta. Zaradi poplav in zemeljskih plazov so bile blokirane ceste, letališki terminal pa je bil poplavljen. Potnike so morali prepeljati neposredno na vzletno stezo.

Številni hoteli so po prihodu nevihte ostali brez elektrike in vode. Samo v državi Guerrero je življenje izgubilo več kot 30 ljudi.

V prejšnjih dneh je Mehiko najprej prizadela nevihta Manuel na tihomorski strani države, nato pa je obalo na atlantski strani dosegla še Ingrid. Po vsej državi so po zadnjih podatkih našteli najmanj 57 smrtnih žrtev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.