Svet
2 ogledov

Evakuacija ladij iz Mehiškega zaliva

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Zaradi tropske nevihte ladje zapuščajo Mehiški zaliv. Dela na novi vrtini, ki bi dokončno rešila problem izlivanja nafte, prekinjena.

Več ducat ladij se bo moralo evakuirati iz Mehiškega zaliva zaradi tropske nevihte Bonnie. To pomeni, da bodo ustavljena tudi dela na vrtini, ki bo rešila izlivanje nafte iz poškodovane vrtine družbe BP. Pretekli teden so na vrtino namestili drugo kupolo, ki zaustavlja izlivanje večine nafte. Nova vrtina, ki bi dokončno rešila težavo, naj bi bila nared do sredine avgusta, vendar pa bi se dela zaradi nevihte lahko zavlekla za 10 do 14 dni.

''Res bo umik ladij za več dni zaustavil vrtanje, vendar pa je na prvem mestu varnost posameznikov," je pojasnil admiral Thad Allen.

 V Louisiani izredno stanje
Bonnie je druga nevihta v letošnji atlantski sezoni hurikanov. Spremljajo jo vetrovi s hitrostjo do 65 kilometrov na uro. Oblikovala se je včeraj na območju Bahamov, Mehiški zaliv pa naj bi dosegla jutri. Guverner ameriške zvezne države Louisiana Bobby Jindal je v državi že razglasil izredno stanje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.