Svet
45843 ogledov

Evakuirali celotni center Ikee

Ikea
Po eni uri vrata spet odprli.

Nakupovalni center Ikee v Zagrebu, kamor še vedno po nakupih hodi precej Slovencev, ki so blizu hrvaške meje, so dopoldne v celoti evakuirali. 

Kot je poročal N1, so se v trgovini sprožili alarmi, kar pristojni pripisujejo okvari. Po temeljitem pregledu namreč niso ugotovili nobenih nepravilnosti, ljudje so se čez eno uro lahko vrnili v trgovino. 

V zadnjem letu zadovoljni 

Švedski pohištveni velikan Ikea je v poslovnem letu, ki se je za podjetje sicer končalo že konec avgusta, vknjižil 47,6 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je 6,6-odstotno povečanje glede na predhodno poslovno leto, je v jeseni objavilo podjetje. 

Vseeno so se v Ikei odločili, da bodo glede na cenovno občutljivost kupcev prodajo povečali z znižanjem cen. Pri Ikei, kjer poslovno leto poteka od 1. septembra do 31. avgusta, upajo, da bo septembrsko znižanje cen pomagalo pri obrnitvi dveletnega trenda zmanjševanja obsega prodaje, ki ga je povzročila naraščajoča inflacija.

Podjetje je namreč decembra 2021 zaradi inflacije na vseh svojih trgih v povprečju zvišalo cene za devet odstotkov, nato pa so s 1. septembrom lani po navedbah AFP številnim izdelkom cene znižali. 

V podjetju, ki ne kotira na nobeni borzi in zato ni dolžno sporočati svojih finančnih rezultatov, so napovedali, da si bodo prizadevali biti še bolj cenovno dostopni.

ikea Slovenija Pomembno obvestilo iz Ikee ikea, lgbt+ PROMO Uporabno Podjetje IKEA Slovenija z dvigom mavrične zastave spodbuja k ustvarjanju bolj vključujočega okolja za LGBT+ osebe

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 20:55 05.januar 2024.

    Naslov kot da je že tle alkajda