Svet
24 ogledov

Evakuirali stavbo Združenih narodov

Palača Združenih Narodov v New Yorku. Žurnal24 main
Popoldan so morali nemudoma evakuirati poslopje Združenih narodov, saj je obstajala nevarnost uhajanja plina. "Iz kanalizacije se je širil smrdljiv plin, ki pa ni nevaren," trdi predstavnik OZN-a.

"Prostore, kjer zasedata varnostni svet in generalna skupščina Združenih narodov, smo morali danes popoldan evakuirati zaradi sumljivega vonja," je zatrdil predstavnik Združenih narodov Farhan Haq in dodal, da je šlo v prvi vrsti za preventivni ukrep. Opozorilo je bilo objavljeno tik pred začetkom izrednega zasedanja Varnostnega sveta, na katerem bi bili prisotni tudi otroci iz različnih držav, ki naj bi svetovnim voditeljem zaupali svoje skrbi in kritike.

Po zadnjih podatkih naj bi se po prostorih širil vonj iz kanalizacije, kar naj bi povzročil izredno visok pretok reke East River, ki teče mimo stavbe. "Iz kanalizacije se je širil smrdljiv plin, ki pa ni nevaren," je še dodal Haq.

Evakuirani diplomati so po evakuaciji za tamkajšnje medije dejali, da obstaja sum uhajanja plina iz kleti stavne Združenih narodov. Iz prostorov so stekli tako veleposlaniki kot tudi ostalo osebje OZN-a.

Kompleks OZN, ki je v osrčju New Yorka, trenutno obnavljajo. Prenova naj bi mirovno organizacijo sta celi dve milijardi dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.