Svet
19 ogledov

Evakuirali vse potnike iz gorečega trajekta, osem mrtvih

Reševanje potnikov na trajektu EPA
Iz trajektu, ki ga je včeraj zajel ogenj, so evakuirali vse potnike, osem ljudi je umrlo.

Iz trajekta, ki je včeraj zagorel pred obalo Krfa, so evakuirali vse potnike iz krova ladje. Reševalno akcijo so ovirali visoki valovi in močan veter. En človek je umrl pri skoku s krova trajekta, iz morja pa so potegnili še trupla sedmih ljudi.

Potnike na trajektu je ob požaru najprej zajela panika, očividci so povedali, da ljudje iz trajekta skakali v mrzlo vodo, saj je bilo na trajektu premalo rešilnih čolnov. Nekaj naj bi jih odplavilo, še preden so potniki lahko sedli vanje. Kasneje so se zatekli na palubo, kjer reševalce čakajo na mrazu in vetru.

Eden od potnikov je na grško televizijo Mega povedal, da stojijo zunaj v mrazu, ladja pa je zavita v dim in še vedno gori: "Pod kabinami mora goreti vsaj od petih zjutraj, ladje, ki so prišle na reševanje, so odšle in mi smo tu. Ne morejo nas odpeljati."

Garažni prostori trajekta naj bi zagoreli včeraj zgodaj zjutraj v bližini otoka Krf, kamor je grška obalna straža takoj poslala helikopter in več ladij, na pomoč so prihiteli tudi Italijani, Albanci in tovorna ladja grške družbe Anek, ki se je nahajala v bližini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.