Svet
21 ogledov

Evropejci bomo Tuniziji dali 110 milijonov evrov

Poziranje pred tanki v glavnem mestu Tunis. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Evropska unija je Tuniziji odobrila dva programa finančne pomoči. Drugače povedano: tej severnoafriški državi bomo dali 110 milijonov evrov.

110 milijonov evrov finančne pomoči je prispevek Evropske unije (EU) za podporo državi po januarski revoluciji, ki je strmoglavila dolgoletnega tunizijskega predsednika Zina El Abidina Ben Alija. Po trditvah Bruslja s tem vložkom podpirajo politične in gospodarske reforme v Tuniziji, zlasti izboljšanje gospodarskih in socialnih razmer ter povečanje možnosti za zaposlovanje.

Prvi program (90 milijonov evrov) je namenjen podpori ukrepov za oživitev gospodarstva. Osredotoča se na najbolj zapostavljene socialne skupine, denimo najrevnejše družine. Drugi program s proračunom je namenjen krepitvi gospodarstva. Kot so še poudarili v EU, s tem izkazujejo tudi zaupanje v prihodnji potencial tunizijskega gospodarstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.