Svet
7 ogledov

Evroposlancu počil film

Jacek Protasiewicz EPA
Poljski politik in podpredsenik Evropskega parlamenta Jacek Protasiewicz je na letališču v Frankfurtu povzročil škandal.

46-letnik, ki je bil močno vinjen, je najprej ujezil nekega potnika, ker mu je odvzel voziček za prtljago. Njegov „beg“ sta opazila dva carinika, ki sta Poljaka ustavila in od njega zahtevala osebni dokument. To je politika tako močno ujezilo, da je oba carinika označil za "Hitlerja" in "nacista", zakričal "Heil Hitler“ in ju za konec še vprašal, ali sta že kdaj obiskala Auschwitz. Spor so končali policisti, ki so Protasiewiczu nadeli lisice in ga odpeljali na policijsko postajo.

Zaradi žaljenja uradnikov so ga prijavili, je povedal predstavnik tamkajšnje policije.

Razjezila ga je beseda "ven"

Protasiewicz, ki je priznal, da je v letalu izpraznil dve majhni steklenički vina, je v pogovoru s poljskim televizijskim kanalom TVN 24 povedal, da so se nemški uradniki do njega obnašali zelo agresivno. "Cariniku sem razložil, da s tem, ko od mene zahteva osebni dokument, krši diplomatsko imuniteto," je izjavil politik in dodal, da je prepir izbruhnil po tem, ko mu je carinik zabrusil: "Ven!“ "Rekel sem mu, naj obišče Auschwitz, saj so Nemci besedo "ven"  tudi tam uporabljali.“ Politik je za omenjeno televizijo še povedal, da se je o incidentu že pogovoril s predsednikom Evropskega parlamenta.

Komentarjev 5
  • jezero 07:51 01.marec 2014.

    Da bi se Peterletu lahko zgodilo kaj takega?

  • Žurnalček 10:48 28.februar 2014.

    Zakaj ne dajete dogodkom pravilne naslove !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ali mogoče to pomeni da zavestno lažete javnost ? Pazi , pazi , kako se pa takšno novinarstvo po novem imenuje ?PIJAN JE BIL KOT SVINJA !!

  • tangua 06:18 28.februar 2014.

    Je eden redkih, ki ne leze Švabom v rit in si je malo pod vplivom alkohola dal duška.