Svet
38 ogledov

Evropski parlament ukinil imuniteto Marine Le Pen

marine le pen Reuters
Evropski parlament je na zahtevo francoskega sodišča ukinil parlamentarno imuniteto vodji francoske skrajne desnice Marine Le Pen, ker je na Twitterju objavila fotografije poboja skrajnežev Islamska država.

Ukinitev imunitete Marine Le Pen, ki stopi v veljavo takoj, se sicer nanaša le na to preiskavo, ne pa tudi na preiskavo o okoli 340.000 evrov sredstev iz Evropskega parlamenta, ki jih je nezakonito namenila za plače sodelavcev svoje Nacionalne fronte.

Proti Le Penovi v Franciji poteka tudi preiskava sporni objavi na Twitterju decembra 2015; objavila je tri fotografije dejanj skrajnežev Islamske države, med drugim tudi obglavljenje ameriškega novinarja Jamesa Foleya.

Za objavljanje posnetkov nasilja ji v skladu s francosko zakonodajo grozi tri leta zapora in globa v višini 75 tisoč evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • MihaPu 20:50 03.marec 2017.

    Borut, tebe smo že zdavnaj spoznali da si pač zabit musliman, ker samo muslimani gledajo v "sskj" in pametujejo, da so boljši slovenci od nas. Nimajo druge obrambe. Sprijazni se, da si retardiran vehabist, ki navija za isis in svoje ...prikaži več musliče pa bo. Kaj se skrivaš? A ni tukaj demokracija? Nimaš se kaj skrivati pa ne se delat nekakšnega profesorja slovenskega jezika in tukaj nekaj "glumit" drek en zelen.

  • stanekos 10:07 03.marec 2017.

    Vedve, polpismeni kuri: v vajinem pisnem umskem presežku se tare slovničnih napak. Samo vejic manjka najmanj šest. Da ne govorim o rodilniku, uporabi velikih in majhnih črk... In potem boste taki osebki nam, izobraženim sorojakom težili, da smo vahabiti in ...prikaži več ne vem še kaj, samo zato, ker nam gre na kur... srednjeveško razmišljanje in mentalna zaostalost? V roke se vzemite.

  • rhombur 07:56 03.marec 2017.

    Slike, zapisi in knjige o kolonializmu so prosto dostopne, vse teme obširno obdelane in o kolonializmu se učijo v šolah. Očitno je problem ideološke cenzure drugje.