Svet
10 ogledov

Facebook razkril zasebne pogovore

Facebook je od jutra zapustilo več kot 26 tisoč uporabnikov. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Pri Facebooku se trudijo odpraviti programsko napako, ki je omogočila uporabnikom dostop do zasebnih sporočil prijateljev.

Priljubljena socialna mreža Facebook je v sredo za nekaj časa ostala brez delovanja klepeta. Programerji so odkrili napako in jo skušali odpraviti. Napaka se je zgodila zaradi posodabljanja programskega sistema, klepetalnica pa ni bila dosegljiva več ur, je povedal predstavnik podjetja.

Medtem ko so uporabniki z eno od funkcij preverili, kako se njihov profil prikaže drugim uporabnikom, so nekateri imeli dostop do zasebnih pogovorov v živo drugih uporabnikov.

V podjetju preiskujejo, koliko uporabnikov je imelo tak dostop, prepričani pa so, da je bila ta številka majhna. "Nekdo bi moral iti skozi več korakov, da bi dejansko lahko kaj videl – se prijavil, kliknil na nastavitve zasebnosti, uporabil predogled in tipkal v prijateljevem imenu," je še povedal.

Napake sprožajo dvome o varnosti
Facebook se zadnje čase sooča s številnimi napakami, delno tudi zaradi pogostih posodobitev in dodatkov na spletni strani podjetja. Nekaj incidentov pa se je stopnjevalo v veliko zadrego, in sicer prav zaradi varovanja osebnih podatkov.

V začetku letošnjega leta se je majhno število uporabnikov soočalo z narobe poslanimi sporočili. Vse te napake pa le ne vplivajo na precejšnje zanimanje za spletno stran. Prejšnji mesec je ustanovitelj in lastnik socialne mreže Mark Zuckerberg povedal, da imajo že 400 milijonov uporabnikov, število pa strmo narašča.

Kritike na račun varnosti omrežja so sicer vedno glasnejše. Strokovnjaki pravijo, da prav zaradi številnih napak uporabniki lahko po nesreči izkoriščajo dostop do zavarovanih podatkov.
 
Predstavnik podjetja je zagotovil, da bodo podrobneje pregledali vse aspekte in zavarovali informacije uporabnikov. "Noben sistem ni popoln in nobeno podjetje se nikoli ne sooča z napakami. Preiskali bomo vse napake in se iz njih kaj naučili," je še dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.