Svet
15 ogledov

Facebook se je podvojil

Zaupanje v Zuckerbergovo omrežje izginja. Kritike, da izrablja zaupanje ljudi, s Žurnal24 main
Po zadnjih ocenah je Facebook že vreden dvakrat več, kot so omenjali v oktobra lani lansiranem filmu Socialno omrežje. Leta 2008 hoteli kupiti Twitter.

Facebook je po pisanju New York Timesa zbral kar pol milijarde novega kapitala, podjetje pa se sedaj vrednoti na vrtoglavih 50 milijard dolarjev (37,6 milijard evrov). Podjetje je tako, če ilustriramo, težko približno štiri slovenske letne proračune.

V filmu Socialno omrežje je bilo podjetje še ocenjeno za polovico nižje, na 25 milijard dolarjev. Film je v kinematografe prišel lanskega oktobra.

Mnogi se sedaj sprašujejo, zakaj Facebook potrebuje pol milijarde dolarjev oziroma kam jih bo vložil. Denar sta po pisanju New York Timesa investirala ameriška banka Goldman Sachs in rusko podjetje Digital Sky Technologies.

Hotel kupiti Twitter
Facebook pa je enako vsoto, pol milijarde dolarjev, le da v vrednosti svojih delnic, leta 2008 ponudil za nakup Twitterja, ugotavlja drugi ameriški časopis, Financial Times. Ustanovitelji Twitterja so ponudbo zavrnili, saj naj jim povezovanje  s Facebookom ne bi prinašalo koristi.

Vrednost Twitterja so decembra lani ocenjevali na 3,7 milijarde dolarjev. Po štirih letih od ustanovitve sicer še vedno ni začel ustvarjati dobička.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.