Svet
2744 ogledov

Facebook: Spremembe tudi pri objavljanju fotografij

facebook
1/3
EPA
Predstavniki Facebooka so napovedali kup novosti za uporabnike omrežja.

Facebook je danes napovedal, da bo preveril svoje nastavitve zasebnosti in tako uporabnikom omogočil več nadzora nad njihovimi podatki, ki bodo objavljeni na tem družbenem omrežju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Jasno in glasno smo slišali, da je nastavitve zasebnosti in druga orodja težko najti in da moramo storiti več za obveščenost ljudi," sta na blogu objavili vodja oddelka za zasebnost Erin Egan in njena svetovalka Ashlie Beringer. Potrdili sta, da bo Facebook v prihodnjih tednih sprejel "dodatne ukrepe, ki bodo ljudem dali več nadzora nad svojo zasebnostjo".

Nadgradnja naj bi vključevala lažji dostop do nastavitev uporabnika, meni bližnjic do nastavitev zasebnosti in orodja za iskanje, nalaganje in brisanje osebnih podatkov, ki jih hrani Facebook. Po poročanju Reutersa naj bi to veljalo za fotografije, stike in objave.

Facebook se je znašel pod udarom kritik, ko je soustanovitelj podjetja Cambridge Analytica, ki se ukvarja z obdelavo podatkov, novinarju pod krinko razkril, da so informacije o približno 50 milijonih uporabnikov Facebooka prevzeli brez njihovega soglasja in jih nato uporabili v predvolilni kampanji za ameriške volitve in britanski referendum o izstopu iz EU.

Interviewer James Bennet points to an audience member as Facebook CEO Mark Zucke | Avtor: Interviewer James Bennet points to an audience member as Facebook CEO Mark Zucke Interviewer James Bennet points to an audience member as Facebook CEO Mark Zucke
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Albatroz 16:07 28.marec 2018.

    sami so si krivi nihče ni nikomu rekel da mora opurabljati javno omrežje in deliti vse kaj vidi