Svet
3 ogledov

Facebook strmo navzgor

Facebook Reuters
Poslovni rezultati prvega četrtletja. Facebook je krepklo presegel pričakovanja, zabeležil je skoraj 200-odstotno rast. Delnice so se podražile za skoraj deset dolarjev na 118,31 dolarja.

Družabni medij Facebook je v četrtletju ustvaril 1,5 milijarde dolarjev čistega dobička, prilagojeni dobiček brez enkratnih stroškov ali prihodkov pa je znesel 77 centov na delnico, kar je 15 centov več od povprečnih napovedi analitikov.

Prihodki so od prvega četrtletja lani narasli za 52 odstotkov na 5,4 milijarde dolarjev. Oglaševalski prihodki so šli navzgor za 57 odstotkov na 5,2 milijarde dolarjev. Podjetje pa je doseglo višjo ceno za oglase na mobilnih napravah, ki so navrgli 21 odstotkov več prihodkov kot v prvem četrtletju lani oziroma skupaj 1,51 milijarde dolarjev.

Število mesečnih uporabnikov Facebooka je naraslo za 15 odstotkov na 1,65 milijarde.

Facebook je naznanil še, da bo izdal novo serijo delnic brez glasovalne pravice. Te bodo na voljo vlagateljem in zaposlenim, namen pa je, da glavni izvršni direktor Mark Zuckerberg ohrani popoln nadzor nad podjetjem, ki ga je ustanovil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.