Svet
81 ogledov

Facebook umor, ki je šokiral svet

facebook Shutterstock
24-letna Cynthio Osokogo, poslovno žensko in manekenko iz Nigerije so julija našli mrtvo v hotelu v Lagosu. Policisti za umor sumijo moškega, ki ga je spoznala prek interneta.

Moškega po imenu Echezona Nwabufora je Cynthia spoznala prek Facebooka in BlackBerry Messengerja. Kmalu sta se zelo zbližala. Ponudil ji je pomoč pri iskanju dela v modni industriji. Cynthia ni vedela, da jo namerava moški na koncu izkoristiti.

Omamili so jo, nato ubili

Nwabufora je skupaj z ostalimi osumljenci, Cynthii plačal karto do Lagosa, poskrbel za prenočišče, ter ji obljubil sestanek s poslovnim partnerjem, ki naj bi ji pomagal priti do dela. Namesto sestanka se je vse skupaj končalo tragično. Cynthio so odpeljali v hotel, jo omamili, pretepli, spolno zlorabili in nato ubili.

Javilo se je še nekaj deklet

Nigerijska policija sumi, da so jo ubili, ker se je preveč upirala. Menijo, da so se ujezili, ko so spoznali, da kljub temu, da so ji plačali letalsko karto in hotel, od nje ne bodo dobili denarja. To naj bi bil tudi glavni namen skupine osumljencev. Kmalu po umoru se je namreč javilo še nekaj deklet, ki so dejala, kako so jih moški pod enako pretvezo zvabili v hotel, nato pa od družin zahtevali denar. Na srečo so dekleta preživela.

Mati ni vedela, da so hči ubili

Cynthinina mama več dni ni vedela, da je hči mrtva. Na njen telefon so se ves čas oglašali morilci, ki so dejali, da je hčer živa, bolna, ter v zameno zanjo zahtevali denar.

Policija je na podlagi telefonskih klicev in posnetkov nadzornih kamer tri tedne po umoru osumljence prijela.

Družina umorjenega dekleta upa, da bo ta tragedija odprla oči mladim dekletom. Hkrati pa želi s svojo zgodbo opozoriti tudi druge na nevarnosti, ki prežijo na internetu in seveda družabnih omrežjih kot je Facebook.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.