Svet
12 ogledov

Facebook v nasprotju z islamom

"Facebook ti pomaga ohranjati stike," piše na vstopni strani – nekaterim pa tudi Žurnal24 main
Facebook je v nasprotju z islamom in njegova uporaba je greh, je danes opozoril iranski ajatola Lotfolah Safi-Golpajgani.

Ob vprašanju glede uporabe Facebooka je iranski ajatola Lotfolah Safi-Golpajgani poudaril, da je "obisk katere koli spletne strani, ki razširja nemoralnost in bi lahko oslabila verska čustva, v nasprotju z islamom in ni dovoljen". Članstvo oz. sodelovanje na takšnih spletnih straneh je zato greh, je poudaril.

"Le uporaba spletnih strani, ki razširjajo verska prepričanja in ne zavajajo v kakršne koli etične nemoralnosti, ni sporna," je dodal.

Odgovori veljajo kot odlok

V Iranu je sicer običajno, da se na verske vodje naslavlja vprašanja glede določenih družbenih pojavov in odnosu islama do njih. Njihovi odgovori veljajo kot neke vrste odlok.

Uradni podatki, ki so bili objavljeni okrtobra kažejo, da Facebook uporablja 17 milijonov Irancev, in to kljub strogim omejitvam in preprečevanju s strani vlade. Socialno omrežje je priljubljeno predvsem med mladimi, opazovalci pa verjamejo, da je dejansko število tistih s Facebook računi še veliko večje.

Komentarjev 3
  • bojovi 13:17 07.januar 2012.

    Tko je naredila RKC ko je prepovedala tehnologijo v ne vem katerem stoletju. Ampak jim ni uspelo.

  • bojovi 13:16 07.januar 2012.

    Haaaaaahahahahahaha. Sovražim fejsbuk, nima računa odprtega ampak vseeno Haaaaaaahahahahaha XD

  • 1111 12:28 07.januar 2012.

    itak...ukinit tv, radio, časopise prepovedat...naredit ljudi uboge in neosveščene, še bolj...