Svet
20 ogledov

"Facebook vam bo zlorabil slike"

V tem oknu lahko Facebooku onemogočite vaše pojavljanje v reklamah. (Foto: Faceb Žurnal24 main
Po spletu se pojavlja opozorilo, da bo Facebook "od petka" slike uporabnikov uporabljal za oglaševanje.
Facebook je te dni ukinil stran, prek katere so za 15. maj palestinci napovedovali začetek tretje intifade (vstaje). Stran, ki je imela kar 350 tisoč podpornikov, so ukinili zaradi vse več pozivov k nasilju in tako kršili politiko Facebooka, so po poročanju BBC sporočili pri omrežju.

Ali je opozorilo, ki kroži po spletu, resnično ali ne, je težko reči, saj gre za govorico, ki je Facebook (še) ni komentiral. Podobne govorice so se sicer širile že pred leti.

Glede na politiko zasebnosti lahko Facebook vaše podatke uporabi za "socialne oglase".

"Občasno oglasom dodamo podatke vas in vaših prijateljev ter jih tako naredimo bolj zanimive ter prilagojene vam in vašim prijateljem. Če se na primer povežete s stranjo svoje najljubše glasbene skupine, bomo vašim prijateljem poleg reklame za to stran pokazali vaše ime in sliko. Vaše podatke prikazujemo le v oglasih, ki jih vidijo vaši prijatelji. To možnost lahko izključite," v prevodu piše v Facebookovi politiki zasebnosti.

Omenja ga oglaševalska politika
Tovrstno oglaševanje je omenjeno tudi v oglaševalski politiki, dovoljeno pa je le ob dovoljenju Facebooka.

"Brez našega dovoljenja vaši oglasi ne smejo vsebovati podatkov uporabnikov, kot so imena ali fotografije, ne glede na to, ali so bili podatki pribobljeni s Facebooka ali kako drugače," piše v oglaševalski politiki Facebooka.

Pojavljanje lahko onemogočite
Ne glede na to, ali govorice držijo ali ne, pa lahko možnost pojavljanja vaših podatkov v oglasih onemogočite.

To lahko storite na tej povezavi ali pa na vašem profilu izberite Nastavitve -> Nastavitve računa (Settings -> Account settings).

Potem odprite zavihek ''Facebook oglasi'' in izberite "Nihče" (Facebook Ads -> No one)  in shranite spremembe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.