Svet
16 ogledov

Facebook za gejevske vojake

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Po skoraj dveh desetletjih poslušanja "ne sprašuje, ne govori", lahko ameriški gejevski vojaki in vojakinje slišijo "vprašaj, povej" in celo "najdejo prijatelja" na novem socialnem omrežju Out Military.

Stran (http://outmilitary.com) se je prvič pojavila pred tednom dni in je na nek način pozdrav podpisu zakona s strani ameriškega predsednika Baracka Obamo, ki odpravlja politiko "ne sprašuj, ne govori", po kateri homoseksualcem v ameriški vojski ni dovoljeno odkrito govoriti o spolni usmerjenosti, ki je bilo v veljavi vse od leta 1993.

Trenutno 53 članov
Stran Out Military je nekakšen Facebook za geje in lezbijke, ki opravljajo vojaški poklic. Trenutno ima 53 članov, a njihovi podporniki so prepričani, da se bo številka močno povišala takrat, ko se spornega pravila v vojski tudi dejansko ne bo več uporabljalo.

Kljub veljavnosti zakona namreč čas odprave spornega pravila ni natančno določen. Nekateri pripadniki ameriške vojske celo pravijo, da na uveljavitev pravila ne bodo čakali, saj jih skrbi, da zaradi svoje odkritosti ne bodo ob službo.

Za druženje in pomoč
"Stran daje ljudem priložnost za druženje,"
je dejala vojakinja Kristina Orta iz Floridske nacionalne straže, ki se je strani pridružila prejšnji teden.

Vietnamski veteran Bill Royal, ki je prav tako član nove strani, pa je dejal, da je bil žrtev spolne zlorabe med njegovim služenjem v vojski in izrazil upanje, da bo stran drugim pomagala premagovanje podobnih izkušenj. "Pridružil sem se zato, da bi lahko pomagal nekomu drugemu," je razložil Royal.

Ustanovitelj omenjene spletne strani John McKinnon je dejal, da je želel z njo pomagati tistim, ki morda iščejo prijatelja ali pa skupino gejev in lezbijk, ki opravljajo vojaški poklic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.