Svet
3 ogledov

Falcon s srbskim premierom zasilno pristal

Ivica Dačić Reuters
Na 30 let starem vladnem letalu falcon, s katerim sta srbski premier in zunanji minister Ivica Dačić in Ivan Mrkić minuli petek odletela v London na poletne olimpijske igre, je prišlo do okvare že pri vzletu.

Kot so potrdili na vladi za današnji srbski časnik Blic, so morali iz rezervoarja izpustiti gorivo, da ne bi prišlo do eksplozije. Po prisilnem pristanku na beograjskem letališču je nato tehnična služba odpravila okvaro in dodatno pregledala letalo, nato pa sta premier in minister z letalom odpotovala v London, kjer si bosta med drugim danes ogledala sklepno slovesnost.

Ob tem so dodali, da nova vlada o morebitnem nakupu novega vladnega letala še ni govorila, vse pa je seveda odvisno od finančnih sredstev.

Dačič z istim letalom imel težave že lani

Kot navaja Blic, je znano, da so okvare na 30 let starem falconu in nekaj let mlajšemu letalu lear jet, ki sta na voljo vladi, že večkrat povzročala preglavice tudi članom prejšnje vlade premiera Mirka Cvetkovića, ki so bili zato večkrat izpostavljeni nevarnosti. Vlada je sicer v preteklosti že pripravila načrte za nakup novega ali rabljenega letala, vendar pa so ti načrti propadli zaradi slabih gospodarskih razmer, pa tudi zaradi kritik opozicije, navaja časnik.

Že aprila lani se je sicer takrat notranji minister Dačić zaradi okvare istega falcona moral iz Budimpešte vrniti v Beograd z avtomobilom. Okvaro na letalu so ugotovili še pred vzletom.
Takratni premier Cvetković pa je decembra 2010 imel težave z vladnim letalom lear jet, ki ga je pilot že med letom zaradi suma okvare obrnil in se vrnil v Beograd, še navaja Blic.

Dačić je takrat dejal, da ima težave zaradi starosti helikopterjev, ki jih pogosto uporabljajo ob obisku delegacij iz tujine, tudi notranje ministrstvo.

Komentarjev 2
  • privat 18:11 27.avgust 2012.

    škoda..lahko bi naredili korist človeštvu...en morilec manj?

  • dragec 13:47 27.avgust 2012.

    ŠKODA!!!