Svet
17 ogledov

Fant uničil umetnino vredno 1,3 mio evra

Tajvanski fant pade na umetnino Youtube
Na spletu je zaokrožil posnetek fanta, ki se je med obiskom v enem od tajvanskih muzejev spotaknil in s pestjo preluknjal 1,3 milijonov evrov vredno umetnino.

Varnostne kamere so v Tajvanu posnele dvanajstletnika, ki se je med obiskom v enem od tajvanskem muzeju spotaknil ob podest in z roko preluknjal umetnino vredno 1,3 milijona evrov. Na posnetku se lahko vidi trenutek, ko se fant spotakne in se, najbrž, ker ima v eni roki lonček s pijačo, opre ob sliko, da ne bi padel.

Umetnino, 350 let staro sliko italijanskega umetnika Paola Porpora z imenom "Rože", so medtem že poslali v Italijo, kjer jo bo popravil restavrator. Koliko bo stalo popravilo organizatorji razstave še ne vedo.

Fantovi družini za popravilo ne bo treba plačati. Kuratorka razstave Sun Chisuan je za Guardian povedala, da fantu ne očitajo ničesar, saj je popolnoma po nesreči padel na umetnino.

Deklica razbila 2000 let staro vazo

Iz izraelskega muzeja v Jeruzalemu pa so včeraj javili, da je petletna deklica po nesreči razbila vazo, staro 2000 let. Kakor poroča izraelski Haaretz naj bi otrok zamajal vitrino z več starinskimi predmeti, pri tem pa naj bi se razbila vaza. 

Tudi v tem primeru staršem muzeju ni bilo treba vrniti stroškov za popravilo. Vazo, ki je v lasti ameriške fundacije, so že popravili v za to namenjenem laboratoriju. 

Komentarjev 3
  • Ivo 21:14 26.avgust 2015.

    Dajta ne picajzlajta. Uničil, poškodoval, bla, bla. Očitno ne gledata komercialnih TV. Tam šele biseri letijo na vse strani, vidva se pa zapičita v neko besedo kot bi želela namerno diskreditirat žurnal. Mir, dosti prostora je na medijskem trgu in ...prikaži več nekateri radi preberemo kaj kar ni copy-pasteano že petkrat po vseh drugih portalih.

  • kapibara 20:19 26.avgust 2015.

    Ej, točno to sem hotel pisat.. - poškodovati- obvnova .. uničiti- je več ni..

  • nace84 16:01 26.avgust 2015.

    ni je uničil, temveč poškodoval ;)