Svet
10 ogledov

Fantomski grški premier

George Papandreous Reuters
Grški premier George Papandreou je nagovoril državljane po javni televiziji. Povedal je, da odhaja, ni pa razkril imena svojega naslednika. Z razlogom: še vedno niso nikogar izbrali.

Politična debata v Grčiji se že več dni vrti le okoli tega, kdo bo novi premier prehodne vlade. Tudi če so dolgotrajna pogajanja obrodila sadove, javnost s tem še ni seznanjena.

Dozdajšnji grški premier George Papandreou je v javnem nagovoru povedal, da odhaja, saj želi narediti prostor novi koaliciji, ni pa povedal, kdo ga bo nasledil.

"Novemu premierju in novi vladi bi rad zažele veliko uspeha. Stal jim bom ob strani in jih podpiral z vso svojo močjo," je dejal in poudaril, da bo  Grčija storila vse, da bi ostala v območju evra. To pomeni, da bo tudi uresničila vse zahteve Evropske unije, ki jih mora izpolniti, da bi lahko dobila pomoč.

V igri Petsalnikos?

Tiskovna agencija Reuters je ob navajanju svojih viru z vrha vodilnih grških strank zapisala, da bo novi premier postal dozdajšnji predsednik parlamenta Filippos Petsalnikos. Ob tem prihaja opozorilo, da naj bi bil to le začasni dogovor, ki se lahko kadarkoli spremeni. Uradne potrditve teh informacij še ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.