Svet
18 ogledov

"Farmacevti imajo krvave roke"

V Evropi vsako leto zaradi običajne gripe umre od 40 do 220 tisoč ljudi. (Foto: Žurnal24 main
Je strah pred novo gripo utemeljen ali gre le za nevarnost, ki nam jo poskuša prodati farmacevtska družba? Teorij zarot je tudi na temo nova gripa veliko.
Podatki
Od prvega zabeleženega primera nove gripe (17. aprila) pa do 15. septembra 2009 je po podatkih Forcadesove zaradi okužbe z novo gripo v Evropi umrlo 137, po svetu pa 3559 oseb. Pomemben podatek je ta, da v Evropi vsako leto zaradi običajne gripe umre od 40 do 220 tisoč ljudi, v ZDA pa od 35 do 40 tisoč ljudi. Po svetu naj bi zaradi sezonske gripe letno umrlo do 350 tisoč ljudi. Strokovnjaka Bernand Debre in Juan Jose Rodriguez Sendin sta objavila podatek, da je smrtnost pri novi gripi manjša kot pri običajni.

Teresa Forcades, zdravnica in sestra benediktinka, opozarja na letošnjo spremembo definicije pandemije WHO. Pravi, da je nenavadno, da je WHO 11. junija razglasila popolno pandemijo (šesto stopnjo). Kot razlaga, so preprosto izbrisali merilo, da mora imeti bolezen visoko stopnjo umrljivosti. Šele v tem primeru bi nova gripa postala pandemija. Po kriterijih WHO je pandemija epidemija, ki izpolnjuje naslednje pogoje: bolezen je za določeno populacijo nova, povzroča resne zdravstvene težave pri ljudeh in se z lahkoto in v več primerih širi med ljudmi. "Kako je lahko WHO razglasila pandemijo, če je nova gripa po trditvah znanstvenikov in strokovnjakov blažja od običajne gripe?" se sprašuje Forcadesova in dodaja, da je tudi nenavadno, da so ZDA junija, ko v državi še ni bilo zabeleženega smrtnega primera, okuženih pa je bilo 'le' 20 oseb, razglasile izredno stanje.

Forcadesova je še izrazila dvom v dokumentacijo o številu okuženih. Kot pravi, gre za pavšalno oceno. "WHO je junija ali julija državam rekla, naj ne testirajo vseh ljudi, ki kažejo znake gripe. To pomeni, da tudi številke o obolelih ne držijo popolnoma. V Veliki Britaniji so diagnozo postavljali kar po telefonu in vsakemu, ki je naštel znake gripe, pripisali okužbo z novo gripo.“

Forcadesova še meni, da je WHO z razglasitvijo pandemije hotela prisiliti ljudi k cepljenju, s tem pa naj bi si farmacevtska industrija v žep pospravila zajeten kupček denarja, ne ozirajoč se na to, kakšne bodo posledice.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Nova gripa ni nova

Forcadesova pravi, da nova gripa nikakor ni nova. Tako ptičja gripa (H5N1) kot nova gripa (H1N1) sta virusa influence A. Prav tako je bil virus influence A španska gripa, ki je razsajala med letoma 1918 in 1919 in so jo, zanimivo, poimenovali virus H1N1, saj je šlo za prvi primerek. Ta je v pol leta v ZDA terjala slabih 570 tisoč človeških življenj.

Zanimivosti
- Forcadesova je trdi, da je ena tretjina ljudi, starejših od 60 let, imunih na virus nove gripe. Ker so jo v mladosti, razhajala je tudi v 50-ih, že preboleli. 
- Večina smrtnih primerov je povezanih z drugimi boleznimi, kot so srčna obolenja in bolezni dihal.
- 70 odstotkov zdravnikov v ZDA se proti novi gripi ne bo cepilo. Prav tako se cepiti ne želijo proizvajalci cepiva, čeprav goreče zagotavljajo, da je cepivo povsem varno.
- Cepivo proti novi gripi so povezali z naraščanjem velikega števila bolezni kot je alzheimerjeva, vnetje sklepov, artritis in Guillain-Barre sindrom, ki povzroča paralizo, v veliko primerih pa tudi smrt.

Medicinski "strokovnjaki“ so se takrat v bostonskem pristanišču v vojaškem zaporu na Deer Islandu strahovito trudili, da bi izdelali omenjeno cepivo. Zapornikom so vbrizgali okuženo pljučno tkivo odvzeto mrtvim, ki naj bi zboleli in umrli zaradi virusa španske gripe. V njihove oči, usta in nos so razprševali okužen aerosol, v usta pa so jim vnašali izločke umirajočih in mrtvih ljudi. Izmed 300 prostovoljcev so izbrali 62 zapornikov, od teh pa nihče ni zbolel za špansko gripo. Rezultat je zgolj potrditev, da bolezen ni bila nalezljiva, pravi Forcadesova.

Največji zločin v zgodovini človeštva
Raziskovalna novinarka Jane Burgermeister je vložila tožbo zoper WHO (Svetovno zdravstveno organizacijo), švicarski farmacevtski koncern Novartis, avstrijski Baxter in ostale vpletene. Na 69 straneh je razkrila, da se pripravlja eden največjih zločinov v zgodovini človeštva. Med dokazi naj bi bili dokumenti, ki dokazujejo, da je bil virus nove gripe H5N1 umetno pripravljen v laboratoriju iz virusa španske gripe. Burgermeistrova je zaskrbljena, ker navkljub dejstvu, da je bila firma Baxter zasačena s krvavimi rokami, ta kljub temu nemoteno nadaljuje s pošiljkami "zdravila".


Cepivo z napačno etiketo pošiljali tudi v Slovenijo
"Podjetje Baxter je 72 kilogramov cepiva, ki je mešanica živega virusa ptičje gripe in navadne gripe, označila z napačno etiketo in ga razposalala v Avstrijo, Nemčijo, Češko in tudi Slovenijo, nato pa še v drugih 16 laboratorijev, kjer naj bi se pandemija ptičje gripe tudi začela. Posledica letošnjega jesenskega cepljenja naj bi bila množična smrt ljudi," pravi Burgmeistrova.

Še vedno čakamo na odziv IVZ o pošiljki z napačno etiketo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.