Svet
5467 ogledov

"Faucijevo glavo bi nataknil na sulico in jo postavil v kot Bele hiše"

Anthony Fauci Profimedia
Nekdanji politični strateg predsednika ZDA Steve Bannon je na svojem podcastu v četrtek pozval, da naj Donald Trump svoj drugi mandat začne z obglavljenjem direktorja Nacionalnega inštituta za zdravje Anthonyja Faucija in direktorja FBI Christopherja Wrayja.

Twitter je sicer takoj ukinil račun Bannonovega podcasta War Room Pandemic, videoposnetke pa je odstranil tudi YouTube.

"Trumpov drugi mandat se naj začne z odpustitvijo Wrayja in Faucija. Rad bi šel še dlje, vendar pa je predsednik dobrega srca in dober človek. Jaz bi šel nazaj v čase Tudorjeve Anglije. Glavi bi dal na sulici in ju postavil v dva kota Bele hiše kot svarilo zveznim birokratom - ali boš delal kot je treba, ali greš. Čas je za konec igric," je dejal Bannon.

Bannon je verjetno jezen na Faucija, ker Američanom svetuje, kako naj se obnašajo v času pandemije koronavirusa, da preživijo, kar predsedniku Trumpu ni bilo všeč še posebej pred volitvami.

Na Wrayja pa je Bannon seveda jezen, ker so ga aretirali z obtožbo prevare vlagateljev v Trumpov zid na meji z Mehiko.

Facebook zaprl skupino 

Medtem je včeraj iz spletnega omrežja Facebook izginil tudi profil skupine pristašev Donalda Trumpa, ki je pozivala, da se prekine štetje in prepreči demokrate pri njihovi "kraji glasov". 

Skupina "Ustavite krajo" je v nekaj urah narasla na skoraj 350 članov, nato je Facebook posredoval. Odločitev pojasnjujejo z utemeljitvijo, da je skupina nastala na podlagi spodkopavanja procesa legitimnih volitev. "Opazili smo tudi zaskrbljujoče pozive nekaterih članov skupine k nasilju," so sporočili s Facebooka. 

Komentarjev 3
  • maresem 09:53 06.november 2020.

    Poleg Faucijeve bi morala biti še kakšna dodatna, kar cel šopek glav, tudi vakcina man in še kdo.

  • lulibuc 09:49 06.november 2020.

    Malo pozno se je spomnil na to. Vsaj kako leto ali še več. Če bi jo, ne bi danes imeli to, kar imamo.