Svet
31 ogledov

FB dodal nove oblike razmerij

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Geji in lezbijke, ki so sklenili istospolno partnersko skupnost, bodo lahko to označili tudi v svojem profilu na Facebooku. Novost je trenutno na voljo v VB, ZDA, Franciji, Kanadi in Avstraliji.

Pred tem so lahko Facebookovi uporabniki izbirali med naslednjimi oblikami razmerij: v zvezi, zaročen(a), poročen(a), je zapleteno, vdovec (vdova), ločen(a) in v odprti zvezi. Zdaj pa lahko uporabniki izberejo še istospolna partnerska skupnost. Še vedno pa se lahko odločijo, da zakrijejo svoj status ali pa ne izberejo ničesar od naštetega.

"Facebook je poslal jasen signal in podporo gejevskim in lezbičnim parom po svetu," je dejal predsednik gejevske organizacije za pravice lezbijk in gejev v San Franciscu Jarrett Barrios.

Tiskovni predstavnik Facebooka je dejal: "To je bila ena izmed najpogostejših zahtev uporabnikov. Ljudem želimo omogočiti, da lahko svoje razmerje označijo tudi na Facebooku."

Status istospolna partnerska skupnost lahko za zdaj izberejo gejevski in lezbični pari v Veliki Britaniji, ZDA, Franciji, Kanadi in Avstraliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.