Svet
5 ogledov

FB ne več na francoski TV

null Žurnal24 main
Francoske televizije in radii po novem ne bodo več smeli usmerjati svojih gledalcev in poslušalcev na Facebook ali Twitter.

Francoske televizije in radii v svojem programu ne bodo več smeli omenjati Facebooka in Twitterja v svojem programu, razen če bodo pokrivali zgodbo o določenem socialnem omrežju. Lahko jih bodo navajali kot vir informacij, ne bodo pa več smeli nagovarjati svojega občinstva, da se poveže s Facebookom ali Twitterjem, da bi tam dobili več informacij, postavili vprašanja ali dajali svoje mnenje.

Francoski regulatorni organi kot razlog za sprejeto odločitev navajajo zaščito francoske televizijske in radijske mreže pred nepravično prednostjo dveh zelo popularnih servisov. "Ne gre za blokado. Delovanje socialnih omrežij spodbujamo. Vendar, zakaj bi dajali prednost Facebooku, ki je vreden milijarde dolarjev, ko si mnoga druga socialna omrežja prizadevajo za prepoznavnost," je dejala Christine Kelly, tiskovna predstavnica francoske agencije za elektronske komunikacije. "To bi bilo omejevanje konkurence."

Facebook in Twitter sta ameriški socialni omrežji in pomenita poleg tega, vsaj implicitno, simbola anglo-saksonske globalne dominacije, skupaj z Applom, MTV, McDonald'som, Hollywoodom in  Disneylandom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.