Svet
738 ogledov

FBI prijel osumljenca v zvezi s paketi bombami

FBI EPA
Danes našli še dva nova paketa.

Ameriški zvezni preiskovalni urad FBI je danes na Floridi v zvezi s sumljivimi pošiljkami in paketi z bombami, aretiral moškega. Po poročanju New York Timesa gre za 56-letnega Cesarja Sayoca.  Osumljenca naj bi izsledili s pomočjo DNK sledi.

Aretiranega so policisti v preteklosti že večkrat obravnavali. Sayoc je registriran republikanec in lastnik več podjetij, med drugim čistilnega servisa in cateringa.

Na prizorišču, kjer je potekala aretacija, se je nahajal bel kombi, polepljen s skrajno desničarskimi in Trumpovimi nalepkami. 

Trump obljubil pregon do konca

"To je kot šivanka v kupu sena. Kako to storite tako hitro? Opravili so neverjetno delo," je Trump pohvalil delo agentov FBI, ljudem pa obljubil, da bodo storilca preganjali z vsemi pravnimi sredstvi. "Ta teroristična dejanja so nezaslišana in ne sodijo v našo državo," je dejal Trump.

12 paketov na 10 naslovov

Nekaj ur pred aretacijo so odkrili še dva paketa, naslovljena na demokratskega senatorja Coryja Bookerja in nekdanjega vodjo ameriških obveščevalcev Jamesa Clapperja.

Trump Obama | Avtor: EPA EPA
Paketi z bombami, ki so bili med drugim poslani na naslove bivšega predsednika ZDA Baracka Obame ter nekdanje državne sekretarke in demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton.
Prestregli so tudi pakete naslovljene še na bivšega pravosodnega ministra Erica Holderja, temnopolto demokratsko kongresnico s Floride Maxine Waters, pa tudi bivšega podpredsednika ZDA Joea Bidna.

Sumljive pošiljke so bile v zadnjih dneh poslane na naslove uglednih demokratov in kritikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa. 

Na urad CNN v New Yorku je bil poslan paket na ime nekdanjega direktorja obveščevalne agencije Cia Johna Brennana, prav tako ostrega kritika Trumpa. Pošiljko je že v ponedeljek dobil liberalni

Robert de Niro | Avtor: EPA EPA
milijarder in filantrop George Soros, v četrtek pa ga je prejela newyorška restavracija v lasti ameriškega igralca in režiserja Roberta De Nira.

FBI ocenjuje, da so dogodki povezani in da gre za dejanje ene osebe ali več povezanih oseb. Nobena pošiljka doslej ni eksplodirala.

Komentarjev 1
  • URIAH HEEP 14:06 29.oktober 2018.

    na fecbooku pa je označen kot demokrat, ko so to neodvisni novinarji odkrili je osumljenec iz pripora hitro popravil status.