Svet
6 ogledov

FBI zaslišala sodelavce Hillary Clinton

Hillary Clinton EPA
Republikanci si želijo, da bi prišlo do kazenske ovadbe zaradi izdaje državnih skrivnosti.

Agenti ameriške zvezne policije FBI so v teh dneh zaslišali sodelavce demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton v povezavi z njeno uporabo zasebnega strežnika elektronske pošte na položaju državne sekretarke. Med njimi tesno sodelavko in prijateljico Humo Abedin.

Informacijo o zaslišanju so ameriški mediji dobili iz virov blizu preiskave, skupaj z informacijo, da doslej agenti še niso odkrili ničesar obremenilnega. Republikanci upajo, da bo preiskava FBI pripeljala do kazenske ovadbe proti Clintonovi zaradi izdaje državnih skrivnosti, kar bi rešilo problem, ki ga imajo s svojo izbiro predsedniškega kandidata.

Tiskovni predstavnik Clintonove Brian Fallon je sporočil, da nekdanja državna sekretarka od samega začetka poziva vse sodelavce, naj sodelujejo s preiskavo, ki da ne bo odkrila ničesar neprimernega. Clintonova se agentom FBI sama ponuja za zaslišanje, kmalu pa bo morala morda tudi pojaviti pred sodnikom.

Najbrž že kmalu zaslišanje Clintonove pod prisego

Zvezni sodnik Emmet Sullivan, ki ga je na položaj imenoval njen mož predsednik Bill Clinton, je sporočil, da bo verjetno potrdil zahtevo konservativne pravniške organizacije Judicial Watch, ki je sprožila afero.

Ta organizacija zahteva zaslišanje Clintonove pod prisego, na katerem bo razložila ali si je zasebni strežnik elektronske pošte omislila zato, da se izogne zakonodaji o objavi informacij javnega značaja. Clintonova pravi, da je bil zasebni strežnik napaka, vendar pa ga je menda hotela imeti iz praktičnih razlogov, tako kot so ga imeli tudi njeni predhodniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.