Svet
32 ogledov

Fekalije na kopališčih

Otroci, med kopanjem Cropix
Trem plažam v Kaštelu na splitski obali grozi prepoved kopanja. Voda je pod drobnogledom tamkajšnjih inšpekcijskih služb zaradi želodčnih težav otrok, ki so se kopali na plaži Baletna šola.

Analiza 11 vzorcev vode, odvzetih na kopališčih v Kaštelu na splitski obali, je pokazala zastrašujoče rezultate, piše današnja Slobodna Dalmacija.

Splitski zavod za javno zdravstvo je vzorce vode odvzel potem, ko se je na številko 112 zaradi hudih želodčnih težav svojih otrok, ki so se tisti dan kopali na eni od kaštelskih plaž, oglasila ena od zaskrbljenih mam. Voda je onesnažena na treh plažah: Gojače, Baletna šola in Palace.

Zaradi neobstoja kanalizacijskega sistema in nezakonitih izpustov fekalij v potoke, ki se izlivajo v morje, takšno stanje ne preseneča, piše časnik. "Vzorci so bili odvzeti mimo pravil, v popoldanskih urah dneva, namesto zjutraj," je za časnik povedala direktorica zavoda Jasna Ninčević. "Od včeraj naprej vsako jutro vzamemo vzorce. Če bo analiza pokazala isto stanje, bomo prisiljeni pozvati okoljsko ministrstvo, da na omenjenih plažah objavi prepoved kopanja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.