Svet
20 ogledov

Felix Baumgartner razburil javnost

Felix Baumgartner EPA
Felix Baumgartner je za Bunte povedal, da otrokom klofute ne škodijo.

Felix Baumgartner, ki je lani oktobra skočil z roba vesolja in pri tem prebil zvočni zid, je z izjavo na temo vzgoje otrok razburil javnost.

Baumgartner namreč pravi, da je, če je treba, za "zdrave klofute". Na 44-letnika se je takoj vsul plaz kritik. "Kar je Baumgartner izjavil, je uničujoče in razočarajoče. Menil sem, da je pametnejši. Tovrstno mišljenje je značilno za ljudi z nizko stopnjo izobrazbe. Znane osebe s takšnimi izjavami povzročajo škodo,“ je povedal Heinz Hilgers, predsednik nemške organizacije za varstvo otrok.

Kritike pa ne prihajajo le iz tujine, ampak tudi iz Avstrije Odvetnica otrok Monika Pinterits meni, da je izjava škodila Felixovemu imidžu.

To sicer ni prvič, da Baumgartner razburja. Lanskega novembra so ga obsodili na denarno kazen, ker se je s pestmi lotil nekega grškega tovornjakarja. Tudi njegov jezik je oster. Pred časom je povedal, da je mnenja, da se z demokracijo ne doseže nič in se izrekel za „zmerno diktaturo“.

Komentarjev 10
  • Boschtjan Zupanchich 22:45 26.julij 2013.

    PODPIS !!!

  • Boschtjan Zupanchich 22:44 26.julij 2013.

    Žal Ima Prav, Ampak NESMEJO pa takoj biti udarci ! Žal pa je danes svet tako pomehkužen, da neve več kaj je Prava Vzgoja Otrok. Sicer pa Sem proti Vsakršnemu nasilju , zato sem tudi vegetarijanec . Amen.

  • Pepe007 20:05 26.julij 2013.

    Postali smo svet, kjer velja mnenje brezjajčnikov. Človek je bil na robu vesolja, ima jajca in njegovo mnenje šteje veliko več kot nekoga, ki se kot predsednik neke organizacije že celo življenje pase na račun davkoplačevalcev (k sreči nemških).