Svet
19 ogledov

Felix padal hitreje

Felix Redbullcontentpool.com
Felix Baumgartner, ki je lani oktobra skočil z roba vesolja in pri tem prebil zvočni zid, je padal še hitreje od prvotnih ocen.

Dosegel je natančno 1357,6 kilometra na uro oziroma 1,25 maha. Doslej je bila največja hitrost Baumgartnerja ocenjena na 1342,8 kilometra na uro oziroma 1,24 maha, dokončne uradne meritve pa so oceno postavile še višje. 43-letnik je ob tem korak čez rob napravil na 38.969,4 metra višine, kar je nekaj deset metrov pod prvotno oceno.

Utrip srca: 185 udarcev na minuto

"Skupaj smo dokazali, da lahko človek skoči z roba vesolja, v prostem padu prebije zvočni zid in varno pristane na tleh. Izmerjeni podatki so pomemben prispevek k našemu razumevanju na področju vesoljske medicine in človeške fiziologije," je ob predstavitvi podatkov poudaril medicinski vodja projekta Jonathan Clark.

Sicer so med Felixovim skokom znanstveniki zbrali še ogromno drugih podatkov. Ti med drugim razkrivajo, da je srčni utrip Baumgartnerja dosegel najvišjo vrednost 185 udarcev na minuto, medtem ko se je v prostem padu gibal med 155 in 175 udarci na minuto. 25,2 sekundi po skoku je Salzburžan dosegel popolnoma breztežno stanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.