Svet
33 ogledov

Felix potreboval kar dva psihiatra

Felix Baumgartner Gerard Butler Twitter/Red Bull Stratos
Čeprav se ga je zaradi skoka z roba vesolja oprijel vzdevek "neustrašni", je Felix Baumgartner preživel pravi pekel, da je zbral pogum za skok.

V intervjuju za Guardian je pojasnil, da se je moral soočiti z vrsto strahov, pri čemer sta mu pomagala dva psihiatra. In to pot je označil za težjo kot sam skok.

Pravi, da se je bal vesoljske obleke, počutil se je ujetega, vsak dan so dodajali dodatno težo: "Počutil sem se utesnjenega, če sem moral v obleki preživeti več kot eno uro." Nelagodno se je počutil že ob samem vonju, tesnoba se je običajno začela že dan prej, ni mogel spati, vse se je podiralo. Pomislili so že, da zaradi njegovih težav skoka ne bodo mogli izvesti.

"Klavstrofobija ni edina slabost, ki sem jo imel. To ni bila moja krivda, imel sem pač v glavi. Hotel sem narediti vse, da bi si povrnil zaupanje svoje ekipe. Po petih dneh je začelo delovati, po dveh tednih so bili vsi pozitivni in vedel sem, da sem pripravljen," je pojasnil Felix.

V intervjuju je še povedal, da njegov največji strah ni bil, da bi umrl, temveč da ne bi prebil zvočnega zidu. Upa, da bo z njegovo zgodbo strah postal "kul".

Komentarjev 5
  • sprehajalec 21:59 04.november 2012.

    @TrstenPravo razmišljanje Slovenceljna s kavča, ki ima rad, ko se preseli v spalnico, ko veke postanejo težke. Če partnerke ne boli glava in da. To je seveda predpogoj. Vseeno pa, ko Felix stoji na rampi 40km visoko slovenceljna ...prikaži več žgečka po jajcih. Zato Felix to počne, ker pade kakšen denar. In da se Slovencelj lahko zgraža. S tem Felix doseže svoj namen. Vprašanje pa je, če bo slovencelj to uvidel.

  • Oseba_ 17:18 04.november 2012.

    Naravno je , da človek čuti strah v tako nenavadnih in nenaravnih dejanjih.....tista dva psihiatra sta tudi najbrž norca...ampak vseeno prefrigana ..sama pa nista šla skakat

  • Oseba_ 17:18 04.november 2012.

    dobro si povedal tole