Svet
42 ogledov

"Filipini nevarni turistom"

Žurnal24 main
Na včerajšnji pokol, ki se je zgodil na Filipinih, ko je nekdanji policist za talce vzel turiste iz Hongkonga in jih na koncu osem ubil, so se odzvale tudi hongkonške oblasti.

"To je hud udarec za nas," je bil na novinarski konferenci kratek voditelj Hongkonga Donald Tsang. V Hongkongu so danes razglasili dan žalovanja.

Naslovnice tamkajšnjih medijev pa so polne vprašanj. Časopis South China Morning Post izpostavlja Tsangovo vprašanje, kako je mogoče, "da se filipinske oblasti na poblaznelega Rolanda Mendozo niso odzvale prej“.

Ogorčeni prebivalci so že ustanovili stran na Facebooku, kjer izražajo svojo ogorčenje nad filipinsko policijo, ki je bila po njihovem mnenju prepočasna in "ni storila vsega, kar je bilo v njeni moči".

"Zakaj ga niso ustrelili prej?" se sprašuje nekdo. "Skoraj ena ura je minila od trenutka, ko je policija vdrla v avtobus, do takrat, ko so oznanili, da so ga ubili," še pišejo na Facebooku.

Mediji poročajo, da so prebivalci Hongkonga preko televizijskih sprejemnikov v živo spremljali grozljivo dogajanje v Manili, ko pa so tamkajšnje oblasti sporočile, da je osem turistov mrtvih, so mnogi pobesneli.

"Njegove zahteve so bile jasne in preproste. Na začetku se je vse odvijalo normalno in nismo pričakovali takšnega konca," poročajo mediji. Hongkonška vlada je po tragediji Filipine označila za "deželo, nevarno turistom".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.