Svet
174 ogledov

Filipini: Skrajneži zadržujejo 12 talcev, med njimi šest otrok

Filipini, vojska epa
Skrajna isklamska skupina, povezana z Islamsko državo, skuša zasesti še eno filipinsko mesto. V spopadih z vladnimi enotami zajeli 12 talcev in zasedli lokalno šolo.

Okoli 200 skrajnežev je zgodaj zjutraj vdrlo v filipinsko vas Malagakit v provinci Cotabato in zasedlo tamkajšnjo šolo, poroča Reuters. Po podatkih lokalne policije, so napadalci zajeli nekaj talcev, ki naj bi jih uporabili za živi ščit.

Po nekaterih poročilih naj bi napadalci zažgali šolo in s talci pobegnili.

Napad v krščansko- muslimanski vasi naj bi izvedla skupina Islamski borci za svobodo Bangsamoro (BIFF), ki jo povezujejo z Islamsko državo.

Uporniki so napadli vojaško postajo in bazo provladne milice. Med posredovanjem vladnih sil so se skrajneži zatekli v šolo in zajeli 12 talcev. Med njimi naj bi bilo šest otrok.

Širitev ofenzive?

V 190 kilometrov oddaljenem mestu Marawi spopadi med vladnimi enotami in skrajneži potekajo že pet tednov. Policija predvideva, da gre za povezano akcijo skrajnežev, ki so se preusmerili na novo območje.

23. maja je okoli 500 oboroženih upornikov iz skupine Abu Sayyaf  skušalo zasesti Marawi. Gre za skupino, ki naj bi bila prav tako povezana z Isisom. Kljub silovitemu odporu vladnih enot še vedno obvladujejo del mesta. 

 

 

 

.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.