Svet
11 ogledov

Filipinski predsednik Obamo označil s pasjim sinom

Barack Obama EPA
Ameriški predsednik Barack Obama je odpovedal napovedano srečanje s filipinskim prdsednikom Rodrigom Dutertejem, potem ko ga je ta označil kot pasjega sina. Pred odpovedjo srečanja je Obama filipinskega kolego označil za "slikovitega možakarja".

Filipinski voditelj Rodrigo Duterte se je razburil zaradi napovedi ameriškega predsednika Baracka Obame, da bo na srečanju odprl vprašanje smrti več kot 2000 osumljenih preprodajalcev in uporabnikov mamil, odkar je predsednik prevzel oblast na Filipinih. Voditelja naj bi se sestala na vrhu Združenja jugovzhodne Azije v Laosu.

Preden je odpotoval v Laos na regionalni vrh je Duterte Obami sporočil, da mora biti spoštljiv ter ga v lokalnem dialektu ozmerjal s pasjim sinom in napovedal, da bo v Laosu ozmerjal."Ne mečeš kar tako povprek vprašanj in izjav. Preklel te bom na forumu. Valjala se bova v blatu kot prašiča, če mi boš to počel," je tik pred potjo v Laos, kjer poteka srečanje Združenja jugovzhodne Azije (Asean), dejal Duterte.

Obama je odvrnil, da mu bo zagotovo zastavil vprašanje o človekovih pravicah in pravosodnih postopkih, če se bosta sploh srečala. Svoji ekipi je nato naročil, naj se s filipinskimi kolegi pomenijo, ali je zdaj konstruktiven ali produktiven pogovor sploh mogoč.

Nekaj ur kasneje so iz sveta za nacionalno varnost Bele hiše sporočili, da srečanja ne bo.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • jozicamurn 11:49 06.september 2016.

    Tam kjer je vmešana USA in U.N. pol se ve da je tukaj v ozadju velika narkomanska mafija. Že zdavnaj U.N. ni tisto kar bi moral biti, ampak samo biznis.

  • Zmago 11:28 06.september 2016.

    "napovedi ameriškega predsednika Baracka Obame, da bo na srečanju odprl vprašanje smrti več kot 2000 osumljenih preprodajalcev in uporabnikov mamil"Torej po moji skromni pameti mu Rodrigo Duterte...............kvari posel !!