Svet
12 ogledov

Finci zahtevali še akropolo

Akropola, Atene, Grčija Žurnal24 main
Finska naj bi kot garancijo za vračilo pomoči od Grčije zahtevala tudi otoke, akropolo in partenon.

Finska se je z Grčijo dogovorila o zavarovanju svoje dodatne pomoči tej praktično bankrotirani državi, nekateri mediji pa poročajo, da so šli Finci v nekem trenutku v svojih zahtevah še korak ali tri naprej: kot garancijo, da bodo dobili povrnjen vsak posojeni evro, naj bi med drugim zahtevali partenon, akropolo in nekatere otoke. 

Taka ideja bi lahko imela zasnovo v dejstvu, da Finska ne bo dobila veliko z reševanjem Grčije, čeprav je njen vložek velik.

Ne bomo zahtevali posebnega zavarovanja

Agencija AP je včeraj poročala, da se je Finska z Grčijo dogovorila, da vplačajo več sto milijonov evrov na poseben finski državni račun, kar bi predstavljalo zavarovanje za pomoč. Agencija je  poročala še, da naj bi se o zavarovanjih pogajale tudi Avstrija, Slovenija, Slovaška in Nizozemska.

S finančnega ministrstva pa so sporočili, da namerava Slovenija zavarovanja za svoj del poroštva dodatne finančne pomoči Grčiji uveljaviti v skupnem okviru. Dodatna pomoč Grčiji bo sicer znašala 109 milijard evrov.

Komentarjev 3
  • privat 06:33 20.november 2011.

    pilotko..hočem povedati da ni vse v garancijah...treba je iskati in ponujati rešitve..ne pa skorupirancem in lopovom ponujati denar,ko veš da ti nikoli ne bojo uspeli,hoteli,upali.. vrniti...in na račun zemlje ,ki ni njihova...ampak je od navadnih državljanov..

  • pilotko 07:03 29.september 2011.

    Tvojih sto evrov ne igra vloge, ker je že Pahor založil za tebe in to bistveno več za nič garancije, zato si babo išči kje drugje.

  • privat 09:17 21.avgust 2011.

    kaj se da kako grkinjo kupit oz. vzeti kot garacijo??? Jaz imam 100€ kaj dobim od grkov ,če bi jim to posodil?? Kaj je sto Grčijo...?? Jaz bi podprl idejo o ustanavljanju več mali držav grčije..